Spitalul Județean revine la vechea structură

La Buzău, valul patru al pandemiei de Covid-19 pare să se retragă ușor-ușor. Cazurile noi și decesele sunt în scădere, iar spitalele încep să respire. Datorită acestei scăderi, la Spitalul Județean de Urgență s-a luat decizia de a reveni la structura veche, fiind eliminată zona tampon, de la etajul I, creată special pentru pacienții infectați cu noul coronavirus.

,,Având în vedere faptul  că sunt tot mai puțini pacienți confirmați cu virusul Sars-Cov-2 s-a luat decizia să se revină la vechea structură, în ceea ce privește numărul de locuri destinate pacienților Covid. Astfel că, începând din această dimineață (n.r., luni dimineață) zona tampon izolator etaj I a fost desființată”, a transmis Adriana Bunilă, purtătorul de cu­vânt al SJU Buzău.

Dacă ar fi să facem o comparație cu săptămâna trecută am constata că a scăzut numărul pacienților infectați cu noul ­coro­navirus internați la SJU Buzău. Luni, 22 noiembrie, situația de la SJU Buzău se prezenta astfel: la Secția Boli Infecțioase erau internați 26 de pacienți (săptămâna trecută-34), Pneumoftiziologie (PNF) 47 de pacienți internați (59), iar la ATI, la începutul acestei săptămâni erau 15 pacienți internați, în scădere cu un pacient comparativ cu aceeași perioadă a săptămânii trecute.

De asemenea, la izolator etajul II sunt internați cinci pacienți, la compartimentul Covid de la etajul IV sunt 15, în scădere comparativ cu săptămâna trecută când erau internați 45 de pacienți. Situația de la Unitatea de Primiri Urgențe a SJU Buzău rămâne aceeași. 13 pacienți confirmați Covid-19 erau internați luni, citește mai mult [OpiniaBuzau.ro]