Terenurile din Gălbinași, Țintești și Cilibia, irigate cu apă epurată care se deversează în râul Buzău – Info Baragan

Proiectul de a utiliza în agricultură circa zece milioane de metri cubi pe an de apă filtrată de stația de epurare a stârnit interesul ministrului Petre Daea, care a ținut să facă luni seară o vizită fulger la Buzău, scrie infobaragan.ro.

Conform proiectului anunțat de edilul Buzăului, Constantin Toma, în urmă cu o lună, apa epurată care se deversează în râul Buzău va fi folosită pentru irigarea terenurilor agricole din zona de sud a municipiului și în comunele limitrofe precum Gălbinași, Țintești și Cilibia.

Alături de Petre Daea s-au aflat și directorul general al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, Cornel Popa, dar și buzoianul Nicolae Mărăcine, fost director general al ANIF.

„Avantajele sunt uriașe iar câțiva fermieri mari de la Buzău abia așteaptă să-și irige terenurile în acest fel. Apa va fi stocată în câteva lacuri artificiale, unde se va face o epurare naturală, fără consum de energie și resurse. Apoi, gravitațional, prin canale deja existente, apa va ajunge la culturile agricole. Pompajul va fi redus, doar la finalul…

Citește articolul integral pe infobaragan.ro.