UN NOU PROIECT INEDIT LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 11

În curtea Școlii Gimnaziale nr. 11 Buzău se vor organiza activități dedicate comunității, grație unui proiect implementat de Asociația de Părinți „PROȘCOALA 11 Buzău” împreună cu cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale nr. 11 Buzău.

Proiectul, se va numi Grădina Muzicală și va cuprinde ateliere de creație, ateliere de artă populară, decorațiuni obiecte din lemn, ceramică, audiții muzicale, jocuri ritmico-melodice, artă populară, ateliere de confecționare de costume și instrumente muzicale din materiale reciclabile.

Acesta se vrea a fi un nou exemplu de bună practică privind colaborarea dintre autoritățile locale, unitățile de învățământ și ONG-uri.

Anunțul a fost făcut de viceprimarul Oana Matache, într-o postare pe Facebook:

Curtea Școlii Gimnaziale nr. 11 Buzău devine un loc de poveste unde se vor organiza activități dedicate comunității.
Începând cu luna iulie, în cadrul Grădinii Muzicale se vor desfășura: ateliere de creație, ateliere de artă populară, decorațiuni obiecte din lemn, ceramică, audiții muzicale, jocuri ritmico-melodice, artă populară, ateliere de confecționare de costume și instrumente muzicale din materiale reciclabile.
______________________________________________
Grădina Muzicală, inițiativă educațională este un proiect implementat de Asociația de Părinți „PROȘCOALA 11 Buzău” împreună cu cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale nr. 11 Buzău. Proiectul este cofinanțat de Primăria Municipiului Buzău și are în implementare măsuri sustenabile. De exemplu, aleile grădinii muzicale sunt făcute prin reutilizarea capacelor de sticle, aduse de elevi.
Proiectul este un exemplu de bună practică, de atragere de fonduri externe, completate din fonduri de la bugetul local, dar și de colaborare Primărie-Școală-mediul ONG (Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”, finanțat de Lidl România, coordonat de Federația Fundațiile Comunitare din România și implementat la nivel local de Fundația Comunitară Buzău.)