VARIANTĂ DE OCOLIRE LA VERNEȘTI. DEPUTATUL ROMEO LUNGU: „TRAFICUL VA FI DEVIAT, IAR COZILE INTERMINABILE DIN COMUNĂ VOR DISPĂREA”

Veste bună pentru locuitorii comunei Vernești și pentru cei care tranzitează zilnic zona. CNAIR a luat în calcul construirea unei centuri ocolitoare pentru a rezolva problema traficului din localitate.

Varianta de ocolire Vernești se va desprinde din DN10, la sud de comuna Vernești și va traversa printr-o structură tip viaduct atât drumul național 10, cât și magistrala de cale ferată 504. Deputatul Romeo Lungu a explicat pe pagina sa personală de Facebook, motivele pentru care s-a luat în calcul o astfel de variantă, dar și detalii tehnice despre traseul pe care îl va avea noua centură:

Ideea construirii unei 🛣️ #variante ocolitoare în comuna Vernești va rezolva, cu siguranță, problema traficului din zonă. Am găsit această soluție împreună cu 𝘀𝗲𝗰𝗿𝗲𝘁𝗮𝗿𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝘀𝘁𝗮𝘁 Bogdan Mîndrescu, căruia îi mulțumim pentru 𝗽𝗿𝗼𝗽𝘂𝗻𝗲𝗿𝗲𝗮 𝗱𝗲 𝗽𝗮𝗿𝘁𝗲𝗻𝗲𝗿𝗶𝗮𝘁 dintre Consiliul Județean Buzău și Primăria Vernești.⭕ Aliniamentul propus pentru 𝗩𝗮𝗿𝗶𝗮𝗻𝘁𝗮 𝗱𝗲 𝗼𝗰𝗼𝗹𝗶𝗿𝗲 𝗩𝗲𝗿𝗻𝗲𝘀̦𝘁𝗶 se va desprinde din DN10, la sud de comună și va 𝘁𝗿𝗮𝘃𝗲𝗿𝘀𝗮 𝗽𝗿𝗶𝗻𝘁𝗿-𝗼 𝘀𝘁𝗿𝘂𝗰𝘁𝘂𝗿𝗮̆ 𝗱𝗲 𝘁𝗶𝗽 𝘃𝗶𝗮𝗱𝘂𝗰𝘁 𝗮𝘁𝗮̂𝘁 𝗱𝗿𝘂𝗺𝘂𝗹 𝗻𝗮𝘁̦𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝗗𝗡𝟭𝟬 𝗰𝗮̂𝘁 𝘀̦𝗶 🛤️ 𝗺𝗮𝗴𝗶𝘀𝘁𝗿𝗮𝗹𝗮 𝗱𝗲 𝗰𝗮𝗹𝗲 𝗳𝗲𝗿𝗮𝘁𝗮̆ 𝟱𝟬𝟰.↗️ Varianta de #ocolire va avea impact asupra decongestionării traficului, scăderii numărului de accidente, va reduce poluarea fonică, precum și concentrația gazelor cu efect de seră din atmosferă.

 

Proiectul menționat ar putea fi finanțat din Programul Transport (PT 2021-2027) sau Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – componentele de siguranță rutieră și eliminare de treceri la nivel cu calea ferată.