Veste bună pentru legumicultori. Va începe construcția unui centru de colectare legume-fructe

Buzăul va avea un centru de colectare a legumelor din bazinul legumicol Glodeanu Sărat – Limpeziș-Movila Banului. Obiectivul va fi construit cu bani alocați de Ministerul Agriculturii și face parte dintr-un program național în care sunt incluse, în primă fază, Buzăul și alte cinci județe. Lucrările de amenajare a centrului vor demara chiar din acest an. , scrie campusbuzau.ro.

În total, în România vor fi construite 15 centre de colectare a legumelor și fructelor iar Buzăul face parte din cele 6 județe alese pentru aceste investiții făcute cu bani de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Noul centru de colectare a legumelor și fructelor de la Mihăilești va avea 3.000 de metri pătrați, cu 1.000 de metri pătrați temperatură controlată. De asemenea, centrul va fi dotat cu patru benzi de sortare, pentru roşii, castraveţi, ardei gras şi ardei capia. 

Potrivit ministrului Agriculturii, Florin Ionuț Barbu, lucrările de amenajare a centrului de colectare vor demara chiar din acest an iar investiția va fi gata în august 2024.

Județul Buzău este un important bazin legumicol din țară, cu un număr de aproape 1.000 de beneficiari prin Programul Tomata.