Vesti bune pentru locuitorii din Vernesti | Undă verde pentru construirea unui pasaj peste calea ferată

Astăzi a fost semnat protocolul pentru construirea unui pasaj peste calea ferată în localitatea Vernești. Acesta are ca scop eliminarea punctului periculos de trecere la nivel cu calea ferată și este o completare a proiectului de construire a rutei ocolitoare a comunei Vernești.

Pasajul va avea o lungime de 120 metri, iar investiția estimată se ridică la aproximativ 20 de milioane de lei. Finanțarea proiectului va fi asigurată prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). În următoarea perioadă, va fi elaborat un studiu de fezabilitate, iar lucrarea propriu zisă va fi finalizată până la sfârșitul anului 2025.

Deputatul Romeo Lungu, prezent și el la semnarea protocolului a scris pe pagina sa de Facebook detalii despre noul protocol semnat între Compania Națională de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră (CNAIR), Consiliul Județean Buzău și Primăria Vernești, în prezența ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu:

„Astăzi a fost semnat 𝗽𝗿𝗼𝘁𝗼𝗰𝗼𝗹𝘂𝗹 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗰𝗼𝗻𝘀𝘁𝗿𝘂𝗰𝘁̦𝗶𝗮 𝘂𝗻𝘂𝗶 𝗽𝗮𝘀𝗮𝗷 𝗽𝗲 𝗗𝗡𝟭𝟬 în localitatea #Vernești pentru eliminarea punctului periculos de trecere la nivel cu calea ferată. Practic, lucrarea este o #completare a proiectului de construire a rutei ocolitoare a comunei Vernești.  Protocolul, al 70-lea de acest fel, a fost semnat între 𝗖𝗡𝗔𝗜𝗥, 𝗖𝗝 𝗕𝘂𝘇𝗮̆𝘂 și 𝗣𝗿𝗶𝗺𝗮̆𝗿𝗶𝗮 𝗩𝗲𝗿𝗻𝗲𝘀̦𝘁𝗶, în prezenta ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu. Pasajul va avea 120 metri, iar investiția are o valoare de aproximativ 𝟮𝟬 𝗱𝗲 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗱𝗲 𝗹𝗲𝗶 și va fi finanțată prin #PNRR. Studiul de Fezabilitate va fi elaborat până în vara anului viitor, iar construcția va fi finalizată până la sfârșitul anului 2025.”

Această inițiativă vine în întâmpinarea nevoii de siguranță și fluidizare a traficului în zonă, contribuind la îmbunătățirea infrastructurii rutiere și creșterea calității vieții comunității din Vernești.