(Video) Drumul european 85 va avea in premiera sapte pasaje pietonale subterane

Unul dintre cele mai circulate drumuri din ţară va avea, în premieră, şapte pasaje pietonale subterane. Este vorba despre Drumul European (DE) 85, care este cunoscut ca Drumul Morţii, după ce în ultimii zece ani au murit peste 5000 de oameni pe acea şosea. Pasajele vor fi dotate cu lifturi pentru persoanele cu dizabilităţi, scări rulante şi sistem de supraveghere video.

Pe raza judetului Buzau vor fi amplasate in comunele Movila Banului ( Limpezis) –  CostestiMaracineni si Posta Câlnău, a declarat pentru Antena 3, Sorin Robu – director Directia Regionala de Drumuri Buzău

Primul pasaj, cel de la Limpeziș este proiectat la km. 84, iar ultimul, cel de la Mărășești la km. 203 în zona Mausoleului Eroilor. Conform caietului de sarcini pe care l-a consultat Economedia, CNAIR solicită lifturi pentru persoane cu dizabilități, scări fixe și rulante, supraveghere video și posibilitatea alimentării cu energie din panouri solare.

Pentru realizarea pasajelor, CNAIR a scos la licitație șapte contracte pentru Studiul de Fezabilitate, fiecare contract cu o valoare de 309 mii lei. 

Sursa video: Antena 3