(VIDEO) Veste bună pentru mii de buzoieni! Se deschide Podul de la Vadu Pașii!

Podul de la Vadu Pașii ar putea fi deschis circulației până la finalul acestei săptămâni. Informația a fost confirmată chiar astăzi de către președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

“Într-o perioadă destul de scurtă de timp podul de la Vadu Pașii va fi operațional pentru toată lumea care dorește să traverseze peste râul Buzău. Nu este bine să te grăbești pentru că graba strică treaba. Nici nu aș vrea ca după ce îi dăm drumul să ne întoarcem să mai facem cine știe ce pe acolo și așa mai departe. Dacă ar fi, și astăzi se poate circula pe pod, dar mai sunt anumite lucruri de făcut pe care eu nu vreau să le facem după ce facem recepția. Lucrările în sine sunt gata și probabil că în această săptămână, în funcție și de cum va fi vremea, o să fie dat circulației”, a declarat Petre Emanoil Neagu.

Lucrarea a fost realizată de către Consiliul Județean Buzău cu finanțare din Programul Național de Dezvoltare Locală și a costat nu mai puțin de 26 de milioane de lei. Legătura rutieră între Buzău şi Vadu Paşii este întreruptă de peste 16 ani, după ce podul vechi, realizat după planurile lui Anghel Saligny, a fost avariat de viiturile puternice din 2005