Cazierul judiciar se poate obține gratuit în format electronic

Cazierul judiciar va putea fi obţinut, începând de luni, 30 ianuarie, şi online. Eliberarea documentului este gratuită.

Cazierul judiciar poate fi eliberat online, începând de luni, așa cum a anunțat recent ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.

Certificatul va putea fi descărcat de pe platforma Ghișeul.ro,  același site unde taxele, impozitele, amenzile sau alte servicii se pot plăti online.

În primă fază, spun oficialii, online se vor putea descărca certificate doar pentru cei care nu au fapte penale. Românii care au înscrisuri în cazier vor mai avea de așteptat o vreme.

La ora actuală, însă din cauza protecției datelor cu caracter personal, cazierul judiciar mai poate fi cerut la angajare doar atunci când legislația prevede că acest lucru este obligatoriu, de exemplu, în cazul funcționarilor publici, consilierilor juridici, gestionarilor sau personalului cu atribuții de pază.

O să-l vedeţi disponibil de mâine, dar asta o să vă spună Ministerul Afacerilor Interne. Şi este un exemplu de proiect care, printr-o muncă realmente de zile şi nopţi, este, iată, lansat înainte, mult înainte de termen, cel puţin la nivelul acestui serviciu de cazier judiciar, unde noi ne-am luat acest angajament. Şi iată, reuşim să livrăm exact ceea ce am promis, a explicat Burduja, citat de Agerpres.