Ciolacu: Condamnăm atacul Federaţiei Ruse la adresa Ucrainei; reprezintă un precedent periculos pentru comunitatea internaţională

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul social-democraţilor Marcel Ciolacu, condamnă atacul Federaţiei Ruse la adresa Ucrainei şi afirmă că acesta reprezintă un precedent periculos pentru comunitatea internaţională şi un risc pentru pacea din Europa.

„Condamnăm cu fermitate atacul la adresa Ucrainei comis de Federaţia Rusă şi ne exprimăm solidaritatea cu toţi cetăţenii din statul vecin.
Această încălcare a dreptului internaţional reprezintă un precedent periculos pentru comunitatea internaţională şi un risc pentru pacea de pe continentul nostru. România este pregătită să ofere asistenţă umanitară şi să gestioneze această criză împreună cu aliaţii noştri din NATO şi Uniunea Europeană. Am discutat cu reprezentanţii Guvernului României pentru a ne asigura că cetăţenii români şi cei din comunitatea românească din Ucraina vor beneficia de tot suportul necesar”, scrie Ciolacu, pe Facebook.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat joi o operaţiune militară în Ucraina pentru a apăra separatiştii din regiunea Donbas, situată în estul ţării, informează AFP şi Reuters.

„Am luat decizia pentru o operaţiune militară”, a spus Vladimir Putin într-o declaraţie la televizor.