Ei sunt eroii zilei la BUZAU | Peste 400 de hectare au ars

STOP ARDERILOR NECONTROLATE ALE VEGETAȚIEI USCATE! Ei sunt luptătorii ce au fost angrenați în misiunea dificilă de stingere a vegetației uscate desfășurată pe parcursul zilei de ieri, mai exact între ora 14 și miezul nopții!

⚠️De ce îi numim „luptători”? Vă spunem noi!

‼️Ei se luptă zilnic cu diferite primejdii ce se năpustesc fără să anunțe asupra voastră, fiind în permanență la datorie, protejându-vă și salvându-vă din calea celor mai rele necazuri!

‼️Dar ce se întâmplă atunci când anumiți indivizi, îndeplinindu-și scopurile proprii, năpustesc răul asupra semenilor?

‼️Atunci ei luptă cu răutatea și inconștiența acestora, trăgând din greu pentru nimic, pentru situații ce puteau fi evitate din primul moment, dacă ar fi fost asumați și ar fi avut spiritul civic dezvoltat!

Salvatorii de mai jos sunt cei ce ieri au umblat peste 10 ore în lungul și-n latul dealurilor, văilor și coclaurilor din zonele Beceni, Dogari, Valea Părului, etc. și zonele din apropiere, pentru stingerea unui incendiu puternic ce se extindea rapid și amenința proprietățile locuitorilor din zonă dar și fauna prezentă, și care a afectat în total o suprafață de aproximativ 400 de hectare (4.000.000 mp)! Și aceasta nu e singura misiune de acest tip din aceasta perioada, intervenind zilnic la zeci de misiuni asemănătoare!

De ce toată această mobilizare, pe parcursul atâtor ore de muncă asiduă, kilometri parcurși „la picior” și fum toxic inhalat? Cel mai probabil din cauza unui/unor cetățeni neasumați ce au ales să ardă vegetația uscată de pe propriile terenuri, alegând calea ușoară dar periculoasă pentru curățarea acestora, inconștienți fiind de faptul că acestea pot degenera și se pot transforma în adevărate catastrofe!

🆘Noi, pompierii, facem un apel către toți cetățenii buzoieni, și nu numai:
Opriți arderile necontrolate ce au ca scop curățarea terenurilor agricole! Aceste arderi pot degenera în situații mult mai grave ce implica distrugerea proprietăților, bunurilor cetățenilor și pot duce chiar la pierderea vieților omenești!

🆘Poți ajuta în acest caz, educându-i și tu pe cei din jurul tău, și ajutându-ne să ducem mesajul cât mai departe!

-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

🛑Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă!

✅Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență 👉🏻 https://fiipregatit.ro !