Ele, fetele, minunatele ! Gloria, egalată în ultima secundă, de CSM București

Spectacol oferit în această seară, de Gloria Buzău și CSM București. Duelul de la vârful clasamentului Ligii Florilor nu a fost tranșat, în cele in urmă, de niciuna dintre combatante.

Gloria a dominat prima repriză, grație unei apărări lucide și abrazive, dar și a portativului variat din atac, dând impresia, la un moment dat, că poate câștiga din nou confruntarea cu Tigroaicele, într-o manieră copioasă. Buzoiencele n-au știut, însă, să speculeze momentele cheie, irosind cu nonșalanță două lovituri de la șapte metri, prin Moroianu și Czeczi, dar și câteva atacuri purtate în superioritate, pe fondul eliminărilor împotriva echipei din București. La pauză, un 10 la 9 pentru gazde, scor nedrept, după evoluția ostilităților din teren.

Al doilea mitan a fost mult mai echilibrat, CSM venind de la vestiare mult mai organizată în apărare și parcă mai inspirată pe faza de atac. Ambele echipe au mers cap la cap, nici Buzăul, nici CSM nereușind să se distanțeze la mai mult de două goluri. Paroxismul a atins cota maximă cu un minut înainte de final, atunci când Gloria a preluat conducerea, grație unui trasor marca Natallia Vasileuskaya. Imediat, Neagu a egalat din 7 metri, dar gazdele au beneficiat de ultimul atac. Cu două secunde înainte de ultimul gong, Marija Petrovici o aducea pe SCM în avantaj, declanșând nebunia, în Sala Romeo Iamandi.

Din păcate pentru Buzău, geniul Cristinei Neagu a ieșit la rampă încă o dată, cea mai bună handbalistă din lume reușind să înscrie de la mijlocul terenului. La final, un 22 la 22 care nemulțumește oarecum echipa gazdă, dar o evoluție de excepție a buzoiencelor, în frunte cu Harabagiu și caracatița Marta (Im)Batinovici, goalkeeperul din Muntenegru având o evoluție excepțională.

În urma rezultatului din această seară, CSM și Gloria conduc clasamentul Ligii Florilor, cu câte 13 puncte. Podiumul este completat de Rapid, cu mențiunea că feroviarele au disputat doar cinci partide.

[citește mai mult pe campusbuzau.ro].