En-fanfare ! Buzăul, în sferturile Cupei României

FC Buzău este în sferturile Cupei României, după ce a trecut fără drept de apel de Dunărea Călărași. Elevii lui Cristi Pustai s-au impus cu 3 la 0, la capătul unui meci dominat de la primul pânăla ultimul fluier.

FC Buzău pornea cu statutul favoritei certe, în partida cu Dunărea Călărași contând pentru optimile Cupei României. Oaspeții s-au mulțumit să se apere cu aproape tot efectivul, mizând tot pe cartea contraatactului. Buzăul a deschis scorul în minutul 39, după ce Pablo Gaitan a finalizat de la 16 metri, cu un șut în vinclu, după un assist primit de la căpitanul Cristian Ciobanu. A fost și scotul înregistrat la pauză, în ciuda faptului că elevii lui lui Cristi Pustai au atacat continuu.

Al doilea mitan a găsit Buzăul tot în jumătatea oaspeților. După numai cinci minute de la reluare, Cristi Ciobanu a luat o acțiune pe cont propriu, sprintând cu mingea la picior aproape 50 de metri, a păcălit toată apărarea adversă și a șutat sec, la colțul lung, reușind să majoreze scorul. Conturile au fost încheiate în minutul 78, odată cu golul semnat de Kanda. Fostul jucător al celor de la Călărași a finalizat  după o bâlbâială a apărării dunărene. Era 3 la 0 și nimic nu mai putea împiedica Buzăul să se gândească, deja, la tragerea la sorți pentru sferturile Cupei.

Duminică, FC Buzău reia șirul partidelor din Liga Secundă. De la ora 11, elevii lui Cristi Pustai vor juca în deplasare, la Timișoara,  cu Ripensia. (Andrei Solomon)
Relateaza Campusbuzau.ro