Începe monitorizarea persoanelor întoarse din străinătate în județul Buzău!Într-o zi, aproape 250 de buzoieni au intrat în carantină

Buzoienii întorși din străinătate, monitorizați atent! O spune prefectul Buzăului care le-a cerut autorităților de sănătate publică să-i transmită periodic situația persoanelor venite de sărbători acasă. Potrivit raportului trimis de Direcția de Sănătate Publică, în doar 24 de ore aproape 250 de persoane au intrat în carantină.

Într-o ședință cu managerii unităților spitalicești și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, prefectul Daniel Țicela le-a cerut ca începând de astăzi, 15 decembrie, să fie întocmită  situație periodică cu toți buzoienii care intră în țară în această perioadă. Decizia a fost luată tocmai pentru a putea depista din timp un eventual caz de infecție cu noua tulpină africană, cea din cauza căreia deja mai multe state europene au impus restricții dure. 

Daniel Țiclea, prefect

Persoanele care vin din țări roșii trebuie să stea în carantină la domiciliu. Deocamdată, în județul Buzău, potrivit declarațiilor șefului epidemiologilor din cadrul DSP Buzău , Carmen Scântei, nu a existat nicio suspiciune de infecție cu OMICRON.  [citește mai mult pe sansanews.ro].