Creatorul brandului ,,Buzău, oraș deschis”, cetățean de onoare al municipiului

Ieșeanul Adrian Miro­nescu, creatorul brandului ,,Buzău, oraș deschis”, va deveni cetățean de onoare al municipiului, după ce un proiect de hotărâre în acest sens va fi aprobat de Consiliul Local care se va întruni, luni în ultima ședință ordinară din acest an.

Adrian Mironescu are 38 de ani, este designer de brand cu multe recunoașteri internaționale, proaspăt câștigător, cu proiectul de branding de oraș pentru Buzău, al aurului la ,,Transform Awards”, premiu care recompensează și celebrează excelența în dezvoltarea și transformarea brandurilor.

 ,,Are un background în informatică, este curios și de­dicat creării de concepte remarcabile. Caută mereu să aibă o viziune de ansamblu, pune mare accent pe interdisciplinaritate și se ocupă de întreg procesul de bran­ding – de la analiză la strategie, de la identitatea verbală la cea vizuală, de la implementare la managementul brandului. Se implică în comunitate și dorește să ajute la crearea și dezvoltarea unor branduri românești puternice”, se arată în expunerea de motive la proiectul de hotărâre [citește mai mult pe opiniabuzau.ro]

„O mare provocare. „Să faci din țânțar, armăsar.” Parcă asta-i și specific proiectelor din România. Clar, o țară plină de „oportunități”, care are o nevoie enormă de design, din toate punctele de vedere.
Mulțumim mult, Gratian pentru tot efortul depus prin UrbanizeHub Romania pentru dezvoltarea inteligentă a orașelor, pentru suport și recunoaștere!

„Buzăul nu are o locație geografică favorizantă (deși proximitatea față de București este un atuu), nu are patrimoniu istoric bogat ca alte orașe din vest, și nu a ieșit din comunism cu o bază economică solidă. Ca atare, are condiții mult mai dificile pentru a face performanță, dar totuși reușește să performeze.

În momentul de față, Primarul Buzăului, Constantin Toma este printre puținii din țară cu o viziune clară și bine conturată pentru oraș și cu un focus clar pe atragerea de investitori, oameni și turiști la Buzău”