Lucrarile la Colegiul National ”Mihai Eminescu” si Bazar, finalizate abia anul viitor

Două dintre cele mai importante investiții derulate în municipiul Buzău bat pasul pe loc,  scrie buzaumedia.ro.

În primul rând este vorba despre Colegiul Național ”Mihai Eminescu”. Elevii unității de învățământ vor învăța încă un an în sediul fostului liceu tehnologic „Costin Nenițescu”, de pe strada Transilvaniei. Aceasta, deoarece lucrările de reabilitare a clădirii de pe strada Independenței nu se vor încheia nici în acest an, deși lucrarea ar fi trebuit deja să fie gata încă din vara anului trecut.

Primarul Buzăului, Constantin Toma, spune că responsabil de întâziere  este constructorul, care, în ultimul an, în special, a întâmpinat dificultăți de personal. De asemenea, un alt motiv al întârzierii lucrărilor de consolidare a clădirii Colegiului Eminescu este scumpirea materialelor de construcții.

În aceeași situație este și un alt proiect al Primăriei Buzău. Este vorba despre lucrările la clădirile de la Bazar, de pe strada Cuza Vodă, un alt obiectiv al cărui termen de finalizare este depășit.

Cel mai probabil, atât clădirea Colegiului Eminescu, cât și Bazarul, care va deveni un mall de servicii al Primăriei Buzău, ar putea fi date în folosință în primăvara anului viitor.

Cele două imobile sunt printre cele mai vechi edificii publice din județul Buzău. Colegiul Eminescu a fost inaugurat în anul 1927, iar Bazarul, în 1890.