Maraton de vaccinare în weekend, la Buzău, într-un nou centru, la Muzeul Județean

Aglomerația din ultimele zile de la centrele de vaccinare din județ, a determinat autoritățile buzoiene să deschidă un nou centru de vaccinare, la Muzeul Județean, unde se va organiza, în weekend, un maraton al vaccinării.

Un nou centru de vaccinare se va deschide în week-end, pe fondul creșterii numărului de solicitări, în municipiul Buzău. Aici se va organiza un maraton de vaccinare anti-COVID începând de sâmbătă dimineață, 30 noiembrie.

Până luni dimineață, buzoienii sunt așteptați la vaccinare atât pe parcursul zilei, cât și noaptea, a anunțat subprefectul Marieta Boloș, care s-a ocupat de organizarea noului centru împreună cu directorul instituției de cultură și autoritățile sanitare.

Noul centru va funcționa la parterul Muzeului Județean Buzău, unitate de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Județean. În zona Amfiteatrului s-a amenajat un spațiu special destinat vaccinării, iar pentru ca angajații muzeului, vizitatorii și colaboratorii instituției de cultură să nu intersecteze cu persoanele care vin să se vaccineze, au fost prevăzute circuite separate.

Buzoienii care se vor prezenta la vaccinare vor putea opta fie pentru vaccinul Pfizer, fie pentru Johnson&Johnson, iar pe lângă protecția față de noul virus vor primi ca bonus câte un bilet gratuit pentru a vizita expozițiile Muzeului Județean Buzău. Biletul va putea folosit la 10 zile după vaccinarea completă (doză unică cu… [citește mai mult pe sanatateabuzoiana.ro].