Proiect pentru 14 străzi. Se solicită finanțare prin Programul Național ”Anghel Saligny”

Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” acordă finanțări pentru realizarea de proiecte pentru infrastructura locală, drumuri județene și locale, infrastructura de apă și canalizare sau stații de epurare a apei. Municipiul Buzău va depune o cerere de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea a 14 străzi din oraș. Consilierii municipali au aprobat proiectul de hotărâre în unanimitate.

Consilierii municipali au aprobat ieri în unanimitate proiectul de hotărâre pentru depunerea unei cereri de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligni, coordonat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

În proiect sunt cuprinse și 6 străzi principale din Buzău, care vor putea fi reabilitate și modernizate, începând de anul viitor, dacă cererea de finanțare va fi aprobată.

Este vorba de Bulevardul Nicolae Bălcescu, tronsonul cuprins între intersecțiile de la Titulescu și Unirii, strada Drăgăicii, de la pasarelă până la Bulevardul Industriilor, șoseaua București, fostă Spătaru și bulevardele Mareșal Averescu și Stadionului.

Documentația va fi depusă la Guvern pentru aprobare, iar după obținerea ei, vor fi urmate toate procedurile legale.

Dacă Programul ”Anghel Saligni” va fi continuat în forma promovată de Guvern, lucrările ar putea fi demarate chiar din primăvara următoare.

În proiect sunt cuprinse lucrări de reabilitare și modernizare la carosabil, trotuare, spații verzi, parcări, refugii, piste de biciclete (acolo unde este posibil), canalizare și sisteme de captare a apelor pluviale, canalizații unice de rețele și a semnalizării rutiere, verticale și orizontale.
Relateaza Campusbuzau.ro