Polițiștii care au luat mită de la Lidia Buble au făcut un acord de recunoaștere cu procurorii DIICOT. Artista a fost iertată de anchetatori

Cei doi polițiști din București acuzați că au luat mită de la cântăreața Lidia Buble, pentru a nu o verifica cu aparatul etilotest, ar fi ajuns la un acord de recunoaștere cu procurorii DIICOT. Agenții de la Rutieră sunt cercetați, în continuare, sub control judiciar.

Potrivit unor surse judiciare, cei doi polițiști, un bărbat și o femeie, au ales să-și recunoscă faptele în fața anchetatorilor, în condițiile în care dovezile ar fi fost unele copleșitoare. Sursele citate au dezvăluit, pentru Gândul, că cei doi polițiști, care erau încadrați din sursă externă, au acceptat propunerea procurorului cu referire la pedeapsă și au detaliat întreaga poveste.

Surse din rândul anchetatorilor susțint că, în noaptea în care i s-a făcut semn să tragă pe deapta, artista era singură în mașină și vorbea, pe speaker-ul telefonului, cu un bărbat monitorizat de DIICOT într-un dosar de crimă organizată.

Procurorii au obținut o înregistrare ambientală

Când a oprit, artista nu a închis telefonul și a continuat să stea de vorbă cu bărbatul respectiv. Ca urmare, fără să-și dea seama, a oferit anchetatorilor o înregistrare ambientală în toată regula, în care s-ar fi auzit toată discuția care a avut loc la fața locului. După ce unul dintre agenți i-a cerut să sufle în etilotest, Lidia Buble l-ar fi întrebat pe bărbatul de la telefon ce să facă.

Acesta i-ar fi transmis să refuze și să le propună polițiștilor o sumă de bani, iar aceștia ar fi fost de acord. Mai apoi, cântăreața le-ar fi spus că nu are bani la ea, dar că are acasă. Din nou, polițiștii Marius M. și Elena R. ar fi fost dispuși s-o însoțească până la domiciliu. Pentru că nu avea nici acasă bani suficienți, Lidia Buble a luat un card și a scos, în cele din urmă, de la un bancomat.

Recent, procurorii DIICOT au finalizat dosarul în care erau cercetate faptele de crimă organizată pentru care, de altfel, deschiseseră ancheta și au constituit un dosar separat pentru luare și dare de mită, dar și pentru instigare la această infracțiune.

Ambii agenți au fost puși la dispoziție, după ce anchetatorii au decis să-i cerceteze, mai departe, sub control judiciar, în timp ce artista, acuzată, la rândul ei, de dare de mită, ar fi scăpat de acuzații după ce ar fi fost de acord să scrie un denunț pe numele celor doi angajați ai Brigăzii de Poliție Rutieră.

Relatează gandul.ro

Lidia Buble a reușit să se înțeleagă cu procurorii și să scape de acuzații/sursa foto/Facebook