RÂMNICENII – UNIȚI PENTRU UCRAINA!

Vă îndemnă să fiți solidari cu victimele războiului din Ucraina și împreună să-i susțineți pe cei care  solicită ajutorul! În cel mai scurt timp după înregistrarea propunerii de sprijin, veți fi apelați pentru a stabili detaliile specifice ale realizării donațiilor de către echipa Direcției de Asistență Socială Râmnicu Sărat.

Sunteți invitați să vă înscrieți donațiile pe platforma de donații coordonată de Municipiul Râmnicu Sărat:
https://forms.gle/ETDbANC8FQA9ybQ98
Date de contact pentru informații suplimentare – Direcția de Asistență Socială:
– 0763.651.381 – Mihaela Popescu – Director
– 0783.023.360 – Echipa

 

În urma analizei tuturor aspectelor am hotărât că vom susține următoarele măsuri:
✔️ 1. Colectare de fonduri prin Crucea Roșie, în colaborare cu Direcția de Asistență Socială Râmnicu Sărat, bani care vor fi folosiți pentru ajutorarea victimelor războiului. În acest sens, începând cu ziua de vineri, 4 martie, în mai multe zone din oraș, spații publice sau comerciale, vor fi amplasate urne ale Crucii Roșii în care se vor colecta bani.
Cu această ocazie, agenții economici care au disponibilitatea de a găzdui în spațiile comerciale ale acestora una din cutiile de donații, sunt rugați să se adreseze Direcției de Asistență Socială, pentru a realiza toate demersurile necesare.
✔️ 2. Cazarea și asigurarea mijloacelor de subzistență pentru refugiații care vor dori să se stabilească în zona Râmnicului până la sfârșitul conflictului armat. Am identificat mai multe spații care aparțin municipalității, precum și din zona privată și avem împreună capacitatea de a găzdui aproximativ 200 de persoane.
Hrana va fi pregătită la Cantina Direcției de Asistență Socială. Fondurile necesare acestor cheltuieli vor fi asigurate prin colecte publice sau, dacă vor fi emise articole legislative care să prevadă acest lucru, din bani publici.
✔️ 3. Am primit deja telefoane de la cetățeni care s-au oferit sa găzduiască sau sa pună la dispoziția celor interesați, case, apartamente sau alte unități locative.
Pentru toți aceia care doriți să vă alăturați campaniei noastre de ajutorare a refugiaților, prin punerea la dispoziție a unor spații de cazare, o puteți face înscriindu-vă în baza de date prin formularul electronic atașat acestui mesaj.
Pe lângă ✔️ Sprijin financiar și ✔️Cazarea refugiaților veți putea asigura sprijin și pentru realizarea de donații contând în:
✔️ Alimente neperisabile
✔️ Transport pentru cetățenii ucraineni
✔️ Voluntariat
✔️ Servicii – Asistență medicală, Asistență psihologică, Tranducere din limba ucraineană, alte tipuri de servicii
✔️ Produse de igienă
✔️ Produse vestimentare / Îmbrăcăminte
✔️ Alte donații
✔️ Donații necesare pentru dotarea unor spații de cazare: perne, pături, pilote, produse de igienă, produse pentru copii, ș.a.
Relateaza edilul orașului  Ramnicu Sărat, Sorin Cîrjan  intr-o postare pe Facebook