Reacție după haosul apărut în traficul de pe Transilvaniei. Poliția Rutieră NU a avizat noile marcaje

Haos total și nereguli grave odată cu trasarea noilor marcaje de pe strada Transilvaniei. Noua semnalizare rutieră, de care se plâng deopotrivă șoferii și agenții economici din această zonă, nu a fost avizată de Poliția Rutieră Buzău. Cu alte cuvinte,  linia continuă marcată pe strada Transilvaniei pe un tronson de mai bine de 1 kilometru, ceea ce teoretic împiedică șoferii să facă stânga sau dreapta pe străzi lăturalnice, de fapt nu este valabilă pentru că Poliția Rutieră Buzău nu și-a dat acceptul pentru noua semnalizare. Polițiștii au considerat că nu  sunt oportune noile reguli în trafic, astfel că au dat aviz negativ.

Chiar și așa, firma care se ocupă de implementarea proiectului de pe Transilvaniei a trasat marcajele rutiere așa cum a stabilit proiectantul. Nu doar că i-a bulversat pe șoferi, dar acele marcaje sunt ilegale, nerecunoscute de polițiști, motiv pentru care, practic, șoferii nu pot fi sancționați în caz că încalcă linia continuă nou trasată.

” În momentul de față, având în vedere avizul negativ dat marți, nu intervenim cu măsuri atâta timp cât nu avem ceva concret. Am solicitat Primăriei Buzău depunerea unei noi documentații cu recomandările noastre, cu punctul nostru de vedere. În cazul unui eventual accident în acea zonă, se analizează din punct de vedere al indicatoarelor preexistente.”

Cms șef Silviu Dinu, șeful Poliției Rutiere Buzău

Noile marcaje rutiere, așa cum au fost trasate ele, fără acordul Poliției, crează un haos total. Toți șoferii care merg dinspre sau spre centru și au nevoie să vireze pe o stradă adiacentă trebuie să facă un ocol semnificativ pentru a putea vira la stânga sau la dreapta. În această situație sunt inclusiv autospecialele ISU sau cele ale Jandarmeriei, aflate în misiune. De suferit au și comercianții din zonă care se aprovizionează cu greu cu marfă, TIR-urile fiind nevoite să urmeze același nou traseu.

În aceste condiții, în regim de urgență trebuie să se vină cu un nou set de soluții pentru un trafic fluent și în siguranță, soluții cu care să fie de acord și polițiștii.

Reprezentanții Primăriei Buzău nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere cu situația creată pe strada Transilvaniei, scrie sansanews.ro