Fără goluri în Ripensia – Buzău

Ripensia a obținut un punct la primul joc cu antrenorul Florin Fabian pe bancă, după meciul terminat la scorul de 0-0  cu FC Buzău. Timp de o oră, echipa timișoreană a avut superioritate numerică, dar asta nu a ajutat-o prea mult, mai ales că buzoienii a dominat-o copios. După joc, Florin Fabian a spus că este nemulțuit de cum au jucat elevii săi.

Din minutul 29, căpitanul buzoienilor și-a lăsat colegii în inferioritate

În prima repriză, și în 11, și în zece oameni, FC Buzău a dominat copios pe arena Electrica, drept dovadă, Ripensia a avut un singur corner, și acela, înainte de pauză.

Posesia, dar și poziționarea ”teritorială” a fost total favorabilă oaspeților, clasați în Top 6 în Liga 2, cu aspirații la promovare.

Ripensia a avut și ghinion la accidentări. Andrei Macrițchii a trebuit înlocuit din minutul 8, după o problemă la genunchi. Gazdele puteau da lovitura și dominați, în minutul 16, când un adversar i-a făcut cadou mingea lui Ernest, care însă și-a bătut apoi joc de ocazie. Munteanu a avut o mare ocazie cu un șut ce se ducea la vinclu, salvat de Rus, pentru ca din minutul 29, Ciobanu să fie eliminat după ce i-a spart arcada la un duel aerian lui Morariu, plecat cu salvarea de la stadion. Și așa, buzoienii au tot dominat.

A fost festival de cornere la poarta lui Rus. Mitrov, Stoica și Piftor, ratări monumentale în minutele finale

Și după trecerea pe la vestiare, Ripensia a continuat să fie ”masată” în propria jumătate de FC Buzău, chiar dacă nu până la finalul jocului. Elevii lui Cristian Pustai au avut foarte multe cornere tot meciul, pentru ca din repriza a doua să aibă și câteva lovituri libere din poziții bune, pe care nu le-au putut valorifica.

Spre finalul jocului, Ripensia a mai scos ”capul” și a reușit să se mai apropie de poarta lui Relu Stoian. În minutul 81, Stoica a avut o execuție execrabilă din careu, iar în minutul 84, din câțiva metri, Mitrov nu l-a putut ”executa” pe portar. În prelungiri, și Piftor putea da lovitura, dar a avut și el o execuție din careu care a lăsat mult de dorit.

RIPENSIA TIMIȘOARA – FC BUZĂU 0-0

Ripensia: I. Rus – Andr. Macrițchii (Rz. Morariu 8′, R. Rogac 32′), Țieranu, Lalic, Fridrich (cpt.) – Val. Macrițchii, Vidrăsan (Coulibaly 46′, Golda 82′) – Piftor, Mitrov, Rob. Stoica – Ernest (Sokovic 46′)
Rezerve neutilizate: Mosoarcă – Stoi, Dav. Ciurel, Gladun
Antrenor: Florin Fabian

FC Buzău: R. Stoian – R. Șt. Zamfir, Vîrtej, Wiktroski, Tud. Oltean – Gaitan, A. Lopez – Al. Munteanu (Pațurcă 78′), Ekollo (Cârstocea 58′), Cr. Ciobanu (cpt.) – Chică-Roșă (Kanda 76′)
Rezerve neutilizate: Cr. Avram – Ghinga, Cip. Petre, A. Manea, Oteliță, Dr. Lazăr
Antrenor: Cristian Pustai
Eliminat: Cristian Ciobanu 29′ (roșu direct)
Citeste mai mult [Liga2.prosport.ro]

Foto: Leczki Jozsef – facebook.com/RipensiaTimisoara)