Romeo Lungu: Șoferii care conduc băuți sau drogați pot rămâne fără permis timp de zece ani

Camera Deputaților a votat marți un proiect de lege care permite instanțelor să suspende pentru zece ani permisul șoferilor care sunt prinși băuți sau drogați la volan, chiar dacă nu au provocat un accident.

Camera Deputaților e decizională, și proiectul merge acum la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

O nouă victorie pentru siguranța rutieră! 📌 Astăzi, am votat în Parlament o prevedere prin care șoferii drogați sau băuți, cu alcoolemie de peste 0,80 g/l, 𝗻𝘂 𝗺𝗮𝗶 𝗽𝗼𝘁 𝘀𝗰𝗮̆𝗽𝗮 𝗱𝗲 𝗽𝗲𝗱𝗲𝗮𝗽𝘀𝗮 𝗰𝘂 𝗶̂𝗻𝗰𝗵𝗶𝘀𝗼𝗮𝗿𝗲𝗮, 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝟭 𝗹𝗮 𝟱 𝗮𝗻𝗶.✅ În plus, perioada maximă de interzicere a dreptului de a mai conduce un vehicul va fi 𝗺𝗮𝗷𝗼𝗿𝗮𝘁𝗮̆ 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝟱 𝗮𝗻𝗶 𝗹𝗮 𝟭𝟬 𝗮𝗻𝗶.🚔 Această măsură este esențială pentru a proteja viețile tuturor participanților la trafic și pentru a descuraja comportamentele iresponsabile. 🛣️ Siguranța rutieră trebuie să fie o prioritate pentru noi toți, iar această lege reprezintă un pas important în direcția corectă, a declarat deputatul buzoian Romeo Lungu Daniel
Noile modificări vin în contextul unui număr din ce în ce mai mare de accidente produse ca urmare a consumului excesiv de droguri și alcool, precum este deja binecunoscutul caz al tânărului Vlad Pascu, care avea să producă o adevărată dramă, aflat la volan și sub influența drogurilor.