SCM Gloria Buzău a câștigat fără emoții ultimul meci din acest an în Liga Florilor

După două înfrângeri la rând, la Cisnădie și acasă cu Dunărea Brăila, SCM Gloria Buzău s-a impus fără probleme la Slatina, într-un meci disputat în devans, marți seară, în etapa a 9-a a Ligii Naționale de handbal feminin. Fetele pregătite de Aurelian Roșca au câștigat fără emoții, scor 30-23 (16-11) pe terenul celor de la CSM Slatina. O victorie importantă nu numai în economia clasamentului, dar și pentru moral, înaintea meciului tur de duminică, din deplasare, cu vicecampioana Norvegiei, Storhamar, din play-off-ul Ligii Europene.  

Slatina a condus o singură dată în acest meci, în minutul 1, când Necula a marcat primul gol al partidei. Petrovic a egala, Popescu a ratat o aruncare de la 7 metri și Czezi a adus Buzăul în avantaj, 1-2 în minutul 3. Fetele Victorinei Bora au egalat la 2 prin Cârligeanu și a fost ultima dată când cele două echipe au fost la egalitate, în minutul 4. Buzăul s-a distanțat la 3 goluri în minutul 9, scor 2-5, apoi s-au desprins la 6-11 în minutul 20. Cu cinci minute înaintea pauzei Slatina a redus handicapul la trei goluri, scor 10-13, dar după primele 30 de minute Buzăul a avut din nou un avantaj de cinci goluri, scor 11-16.

După pauză fetele de la Gloria au marcat primele, prin Zamfirescu. Popescu a egalat de la 7 metri în minutul 32, apoi, pe fondul unor ratări ale gazdelor, în minutul Buzăul s-a distanțat la 10 goluri, scor 12-22. Următorul gol al gazdelor a fost marcat de Cârligeanu în minutul 41. Simion a marcat pentru 13-23, fiind ultima dată când echipa lui roșca a avut 10 goluri avantaj pe tabela de marcaj. În minutul 52 Petrus a marcat pentru 20-29, iar până la final buzoiencele au mai înscris doar o dată, prin Munteanu, iar Shteriova a ratat o aruncare de la 7 metri în ultimul minut de joc, scorul final fiind 23-30.

Pentru SCM Gloria Buzău au marcat: Alina Czeczi -10 goluri (7 de la 7 metri), Zamfirescu -7, Petrovic -3, Savu -2, Petrus -2, Subțirică -1, Simion -1, Munteanu -1, Condurache -1, Harabagiu -1, Shteriova -1.

După 9 etape SCM Gloria Buzău a acumulat 16 puncte și se află pe locul 6 în clasament, dar mai poate fi depășită de Minaur și HC Zalău, dacă cele duă echipe vor câștiga meciurile cu Rapid, respectiv cu SCM Rm. Vâlcea.

,

Sursa: Realitatea de Buzau