Site-ul Altex, reduceri înșelătoare de Black Friday

Protecția Consumatorilor a propus suspendarea temporară a activității site-ului companiei Altex după ce comisarii au descoperit că magazinul comercializa produse care nu aveau reducerea aplicată la prețul de referință, ci la unul mai mare.

„Ca urmare a neregulilor constatate, operatorul economic a fost sancționat cu amendă contravențională în cuantum de 50.000 lei și a fost propusă, ca măsură complementară, suspendarea activității până la încetarea practicii comerciale incorecte”, precizează Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor într-un comunicat.

Site-ul altex.ro a fost accesat de comisari marți, 9 noiembrie, și astfel au fost constatate neregulile, peste 1000 de produse cu abateri de la prețul de referință.

„Reprezentanții Altex au afirmat, cu ocazia discuțiilor pe această temă, că ei nu pot fi corecți într-o piață în care nimeni nu e”, se mai arată în comunicatul ANPC.

Autoritatea sfătuiește consumatorii să fie atenți când achiziționează bunuri în perioada reducerilor și asigură cetățenii că supraveghează permanent piața pentru a preîntâmpina sau sancționa astfel de practici.

În ceea ce privește cazurile de înșelăciune constatate, ANPC va informa organele penale competente din România.