Se anunță Sărbători de poveste la Buzău!

Evenimentele se vor desfășura în patru locuri din oraș: Piața Dacia, Parcul Crâng, Vila Albatros – Parc Marghiloman și Piața Centrală.
​Piața Dacia și Parcul Crâng vor găzdui o piață de Crăciun cu produse tradiționale și vor îmbrăca haine luminoase de sărbătoare, garantând buzoienilor o atmosferă frumoasă.
🌟În Vila Albatros se vor organiza:
-ateliere tematice pentru copii,
-o expoziție de fotografie veche a artiștilor fotografi din Buzău, care va prezenta Crăciunul din perioade istorice recente, și
-o expoziție de obiecte artizanale specifice sărbătorilor de iarnă.
🎁Copiii vor putea să îi lase scrisori lui Moș Crăciun prin poșta specială care va avea trei cutii poștale amplasate în: Piața Dacia – zona pieței de Crăciun, Parcul Crâng – la căsuța lui Moș Crăciun – zona Obelisc și Parcul Marghiloman – lângă foișorul Vilei Albatros.
🎅🏼În serile de luni, marți și miercuri (20, 21, 22 decembrie) copiii se vor putea întâlni cu Moș Crăciun, în Parcul Crâng, dar și în cadrul unor sesiuni online transmise live pe pagina de Facebook a Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman”, în cadrul cărora Moș Crăciun va citi o parte din scrisorile primite de la copii și va oferi cadouri tuturor celor care i-au scris.
🎊Nu vor lipsi nici momentele artistice care vor întregi povestea Crăciunului de odinioară:
☃️teatru de păpuși „Poveste de Crăciun”,
☃️spectacole de colinde, tradiții și datini susținute de coruri și ansambluri folclorice cunoscute.
Acestea vor fi filmate în Vila Albatros și în satele buzoiene cu tradiție, ale căror colinde au trecut în patrimoniul UNESCO, iar ulterior, vor fi difuzate pe pagina de Facebook a Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman”.
Spectacolele, colindele și muzica de sărbătoare vor bucura și publicul din Piața Centrală Buzău, unde vor fi amplasate două ecrane.
Evenimentele și cadourile sunt oferite de Primăria Municipiului Buzău și Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” Buzău
Scrie Viceprimarul Oana Matache pe o rețea de socializare