Soluție pentru rezolvarea crizei medicilor de familie în mediul rural

Romeo Lungu

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege potrivit căruia cabinetele de medicină de familie vor putea deschide puncte secundare de lucru în mediul rural în aceeaşi unitate administrativ-teritorială sau în alte unități unde există deficit de medici, scrie buzaumedia.ro.

Potrivit celor adoptate, “cabinetele de medicină de familie pot deschide cel mult două puncte secundare de lucru dacă solicitantul asigură un program fracţionat de minimum 10 ore pe săptămână în norma lui de bază sau peste norma lui de bază, iar punctele de lucru pot fi deschise în mediul rural în aceeaşi unitate administrativ-teritorială sau în alte unităţi unde există deficit de medici stabilit de către o comisie organizată la nivelul direcţiilor de sănătate publică judeţene sau a municipiului Bucureşti, alcătuită din: un reprezentant al casei de asigurări de sănătate judeţene sau al municipiului Bucureşti; un reprezentant al direcţiei de sănătate publică judeţene sau al municipiului Bucureşti; un reprezentant al colegiului judeţean al medicilor sau al municipiului Bucureşti”.

Proiectul de lege, care are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea art. 75 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, a primit 244 de voturi “pentru” şi o abţinere.

Romeo Daniel Lungu: ,, 𝗔𝗺𝗲𝗻𝗱𝗮𝗺𝗲𝗻𝘁𝗲𝗹𝗲 𝗽𝗲 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗹𝗲-𝗮𝗺 𝗽𝗿𝗼𝗽𝘂𝘀 la proiectul pentru modificarea legii privind reforma în domeniul sănătății, au trecut de 𝘃𝗼𝘁𝘂𝗹 𝗳𝗶𝗻𝗮𝗹 în Camera…

Citește articolul integral pe buzaumedia.ro.