Temperaturile cresc de duminica, dar vor mai fi zile ploioase. Cum va fi vremea de Paste

Aproape toată țara este vizată de fenomene specifice iernii, de la temperaturi scăzute la ninsori viscolite și strat de zăpadă. Un cod portocaliu, o atenționare cod galben și o informare sunt valabile până sâmbătă. Elena Mateescu, director general ANM, a vorbit la Digi24 despre prognoza meteo pentru Florii și Paște. scrie digi24

„Este vorba atât de un ciclon format la sud de țara noastră, care a adus cantități importante de precipitații, dar în același timp și un front atmosferic de origine polară care a adus valori de temperaturi care la acest moment se situează cu 8-12 grade sub mediile multianuale”, a explicat meteorologul.

„Sunt două fenomene care au determinat producerea acestor fenomene meteo extreme specifice sezonului alb, pe de o parte, dar și sezonului cald, pentru că în zona de sud vorbim de ploi abundente, iar la multe vorbim de ninsoare”, a adăugat ea. „La nivelul întregii țării, maximele nu au mai depășit decât izolat, în zona Dobrogei, 9-10 grade. În întreaga țară, până sâmbătă vorbim de o vreme deosebit de rece.

Sâmbătă la ora 10 va expira avertizarea meteorologică, mâine la ora 14 codul portocaliu pentru cea mai mare parte a Moldovei, Carpații Orientali și Meridionali, tot la ora 14 avertizarea meteorologică de cod galben pentru aproape toată țara”, a spus Mateescu.

Citeste integral articolul DIGI24