Testarea elevilor nu a murit, doar se sufocă

Testarea elevilor și cadrelor didactice, care trebuia să aibă loc, în această săptămână, marți și joi, se va desfășura marți sau joi. Sau deloc, după norocul fiecăruia.

Aceasta pentru că luni dimineață au ajuns la Buzău 42.000 teste rapide pe bază de salivă pentru depistarea coronavirusului, în timp ce, la nivelul județului, sunt circa 60.000 elevi și profesori care ar trebui testați scrie opiniabuzau.ro

Test saliva copii

Totuși, responsabilii edu­cației buzoiene par optimiști și spun că se bazează și pe testele nefolosite repartizate școlilor în prima tranșă: „La acest moment calculele sunt gata, a început distribuirea celor 42.000 de teste pe care le-am primit în dimineața acestei zile (luni, n.r.), acoperim întreg județul cu această primă testare. O parte din unitățile de învățământ care au avut stoc disponibil, deja au făcut testarea de di­mineață, au primit rezultatele de la părinți, ceilalți care au lichidat stocul și nu au avut ce să distribuie copiilor le primesc astăzi (luni, n.r.) de la Inspectoratul Școlar, le distribuie și mâine (marți, n.r.) dimineață le vor administra. Pentru cea de-a doua zi de testare din această săptă­mână, dacă nu ne vin alte teste, nu putem să admi­nistrăm al doilea test. Sperăm că mâine, poimâine să ajungă și pentru cea de-a doua testare”, a declarat la Focus FM inspectorul școlar general, Ionel Meiroșu.