Holban pleacă din Casa Albă: „Am crezut că m-am îmbolnăvit la cap de Covid”

Liberalul Viorel Holban și-a anunțat vineri, în cadrul unei conferințe de presă organizată la Prefectură, demisia din funcția de subprefect al Buzăului, motivând faptul că proiectele personale îi ocupă foarte mult timp și amintind, totodată, că își dorea de mult să pără­sească această funcție. Acesta a făcut un bilanț al activității în care a fost subprefect, de la data de 1 aprilie a acestui an, declarându-se mulțumit de îmbunătățirile aduse în plan administrativ și de ședințele virtuale organizate pe platforma Zoom.

Printre motivele de laudă enumerate, Viorel Holban a menționat că a luat măsuri în ceea ce privește timpul de acordare a permisului de conducere, suplimentând numărul personalului din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor. Astfel, de la 170 de zile, cât dura inițial, timpul de acordare a ajuns la 87 de zile în prezent. Acesta s-a declarat mulțumit și de faptul că a redus timpul de așteptare dintre proba scrisă și cea practică a examenului auto. „Înainte, dacă facem totalul, ca să iei permisul de conducere aveai 45 de zile la <sală> și 169 pentru a da proba practică, acum avem 18 zile la <sală> și 67 la proba practică, am redus la jumătate”, a declarat acesta.

Abilitățile organizatorice ale fostului subprefect s-au dovedit utile, susține el, și în ceea ce privește situația gazelor de la Gălbinași, acesta declarând că a luat cunoștință de situația locuitorilor de acolo și s-a ocupat de organizarea unei ședințe pe Zoom cu toate instituțiile implicate, pentru a lămuri problema. În urma discuțiilor, s-a făcut trecerea de la OMV Petrom la TransGaz, iar, astfel, acesta i-a asigurat pe locuitorii din Gălbinași că situația nu se va mai repeta scrie opiniabuzau.ro

Viorel Holban a declarat că cea mai mare provocare cu care s-a confruntat a fost pandemia de Covid-19, mai exact debutul celui de-al patrulea val, chestiune care l-a afectat și personal, nu doar profesional, declarând că a crezut la un moment dat că s-a îmbolnăvit „la cap de Covid”, pentru că situația era copleșitoare. Situația din sistemul sanitar buzoian l-a preocupat îndeajuns pe fostul subprefect, astfel încât, să organizeze, din nou, un alt grup pe Zoom, care a cuprins managerii spitalelor buzoiene, dar și unele instituții, precum Direcția de Sănătate Publică sau Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Buzău.

Discursul lui Viorel Holban despre cât de afectat a fost de pandemie are un ușor iz de ipocrizie, dat fiind că, înaintea începerii conferinței, a menționat cât de incomodă este purtarea măștii chirurgicale, dispozitivul omologat și recomandat de medici pentru protecția proprie și a celor din jur. Nici valurile succesive și mutațiile virusului nu se rezolvă cu ședințe virtuale, ci cu măsuri concrete, căci am depășit, de mult, faza de consfătuire, iar cei sănătoși vor o viață normală, în timp ce bolnavii vor o șansă să trăiască.

Prefectul Daniel Țiclea i-a mulțumit pentru implicare și a declarat că își vor continua activitățile politice din postura de membri de partid.