Un bărbat din Râmnicelu s-a ales cu dosar penal pentru braconaj

În ziua de 5 decembrie, poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au acţionat pe raza fondurilor cinegetice din zona Râmnicu Sărat, pentru verificarea modului de organizare şi desfăşurare a unor acţiuni de vânătoare.

În timpul desfăşurării activităţilor specifice, pe unul dintre fondurile de vânătoare verificate a fost depistat un bărbat, cu în vârstă de 32 de ani, din Râmnicelu, care participa la o partidă de vânătoare colectivă. Bărbatul ar fi desfăşurat fără drept activitatea de vânătoare, acesta neavând calitatea de deţinător legal de arme şi muniţii sau de vânător.
Cu toate că nu figurează ca deţinător legal de arme, poliţiştii ar fi găsit asupra bărbatului o armă de vânătoare cu alice şi 15 cartuşe. din acelaşi calibru… [citește mai mult pe gazetaramniceana.ro].

Din investigaţii a reieşit că arma şi muniţia i-ar fi fost încredinţate de către un alt participant la vânătoare,deţinător legal de armă.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, iar poliţiştii au ridicat arma şi muniţia în vederea continuării cercetărilor.

Foto: Arhivă Poliția Română