VADU PAȘII: 13 MILIOANE DE EURO PENTRU REȚEAUA DE GAZE NATURALE

Comuna Vadu Pașii se află în pragul unei transformări semnificative, datorită implementării unui proiect ambițios de introducere a gazelor naturale în localitate. Cu o finanțare de aproximativ 13 milioane de euro din Programul Național de Investiții Anghel Saligny, va fi cea mai complexă instalație de alimentare cu gaze naturale din întregul județ.

Lucrările de construcție sunt deja în desfășurare, iar constructorii câștigători ai licitației se implică activ în montarea conductelor de aducțiune. Ritmul alert al lucrărilor indică un progres substanțial, iar estimările optimiste indică finalizarea proiectului încă din toamna acestui an.

Primarul comunei Vadu Pașii, Gheorghe Firon, a evidențiat importanța acestui proiect pentru viitorul comunității locale. Acesta a subliniat că introducerea rețelei de gaze naturale reprezintă o oportunitate extraordinară pentru dezvoltarea pe termen mediu și lung a comunei. „Este o șansă extraordinară pentru comunitatea noastră, pentru planurile de dezvoltare pe termen mediu și lung. Avem avantajul terenurilor mai ieftine și din acest motiv așteptăm să apară și investitorii care să creeze noi locuri de muncă și noi oportunități pentru  localnici,” a declarat primarul comunei Vadu Pașii, Gheorghe Firon.

Conducta magistrală a companiei Transgaz va alimenta și comuna Săgeata, cele două localități întrând într-un parteneriat pentru realizarea unei rețele de gaze naturale încă din toamna anului 2020. Această colaborare întărește coeziunea regională și contribuie la consolidarea infrastructurii energetice în zona rurală.

Prin intermediul acestui proiect ambițios, comuna Vadu Pașii se profilează ca un centru regional de dezvoltare, cu o infrastructură modernă și competitivă în domeniul energiei. Implementarea rețelei de gaze naturale, nu numai că va aduce beneficii imediate locuitorilor, dar va crea și un mediu propice pentru investiții și inovație în viitorul apropiat.