Îndrăgitul interpret de muzică populară Petrică Mîțu Stoian A MURIT – Verdictul medicilor, tulburător

Îndrăgitul artist de muzică populară Petrică Mîțu Stoian, de 61 de ani, a murit, sâmbătă seară în urma unui șoc septic.

Petrică Mîțu Stoian a fost internat în stare gravă la secţia ATI de la spitalul din Reşiţa. Acesta era în tratament post-COVID de câteva zile la o clinică privată din Caraş-Severin. Era vaccinat cu ambele doze de vaccin.

Sâmbătă dimineață artistul a început să se simtă foarte rău. A fost preluat de o ambulanță şi dus de urgenţă la spitalul din Reșița.

Anunțul internării artistului a fost făcut de Cosmin Librimir, director medical SJU Reşiţa.

„Starea de sănătate nu este foarte bună. S-a făcut solicitare la ambulantă pentru tuse cu sânge. Domnul are o fibrilație axială cronică cu un ritm rapid şi este pe anticoagulant. Din nu ştiu ce motive dozajul cu anticoagulante nu s-a făcut cum trebuie şi este supradozat.

Este post-COVID. Are o bronhopneumonie post-COVID şi cu stare septică. În momentul de faţă este la ATI”, a explicat directorul medical SJU Reşiţa imediat după internarea de urgență a cunoscutului artist.
Relateaza www.realitatea.net

Constantin Enceanu, colegul artistului, a intervenit telefonic la România TV, unde a izbucnit în lacrimi:

„Ce să spun? Sunt răvășit, nu-mi vine să cred. Am pierdut unul dintre cei mai buni prieteni. Joi, în jurul orei 20:30, ne întorceam de la București, eu am mai întârziat puțin, el ajunsese în Craiova, mi-a spus că e drumul destul de aglomerat.

Atunci mi-a spus că pleacă la Reșița, că vrea să se refacă după COVID-19, să-și revigoreze plămânii. Azi, când am aflat că îi e rău, nu mi-a venit să cred. După prima ședință s-a simțit bine, a mers în cameră seara, în cursul nopții a început să se simtă rău, la 3 au venit cu salvarea și l-au dus. Azi, de la ora 13:00, lucrurile au început să se complice. Am încercat să-l aducem în Capitală, aveam promisiuni că mâine dimineață îl va prelua un elicopter. Din nefericire, inima lui nu a mai rezistat și a plecat dintre noi.“, a încheiat, în lacrimi, Constantin Enceanu.