MĂSURILE ADOPTATE DE PSD PENTRU STABILIZAREA PREȚURILOR ȘI PROTEJAREA NIVELULUI DE TRAI AL CETĂȚENILOR

Spre deosebire de alte partide care în ultima perioadă au vorbit doar despre liste electorale, candidați sau înțelegeri politice, PSD a continuat să promoveze măsuri importante pentru cetățeni. Prelungirea plafonării prețurilor la energie și a limitării adaosului comercial la alimente și plafonarea dobânzilor bancare sunt cele mai importante, dintre măsurile luate de PSD în această perioadă. Altfel spus, PSD continuă să livreze rezultate importante pentru protejarea nivelului de trai al cetățenilor.

Măsuri adoptate de PSD pentru STABILIZAREA PREȚURILOR și pentru protejarea nivelului de trai al cetățenilor, în timp ce alte partide erau ocupate cu negocierile politice

  • Prelungirea plafonării prețurilor la energie. Cu tot cu perioada de tranziție, va fi menținută până în 2026.
  • Prelungirea limitării adaosurilor comerciale la alimentele de bază, cel puțin până la finalul anului 2024, respectiv până la coborârea inflației sub pragul de 5%.
  • Plafonarea dobânzilor bancare la IFN-uri – Adoptarea în comisiile de fond a Legii privind protecția consumatorilor cu privire la costul total al creditării și la cesiunea de creanțe, inițiată de senatorul PSD Daniel Zamfir. Urmează votul în plenul Camerei Deputaților (cameră decizională) și promulgarea. (Detalii)