Primarul Constantin Dumitru: „Conducta de gaze de la Mărăcineni a trecut examenul final!” (VIDEO)

Racordării locuințelor din Mărăcineni la rețeaua de gaze naturale se află la un pas de a deveni realitate, scrie gazetabuzoiana.ro.

La începutul acestei săptămâni a avut loc amplasarea conductei prin care vor trece gazele către Mărăcineni și a a fost necesară chiar blocarea traficului pe DJ 203 K, pentru efectuarea operațiunii de întindere a conductei care trece pe sub râul Buzău.

Conform proiectului, luni au fost executate lucrările de introducere a conductei pe sub râul Buzău şi canalul energetic Berca – Buzău, la o adâncime de 80 de metri adâncime.

Conducta lungă de 800 de metri a fost ridicată la aproape zece metri înălțime, după care a început tragerea ei pe sub râul Buzău.

Proiectul de gaze de la Mărăcineni a fost depus de autoritățile locale pentru finanțare printr-un program derulat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, fiind singurul din județ acceptat la finanțare. Valoarea este de 91 de milioane de lei, din care 77 de milioane vor veni de la Uniunea Europeană. Potrivit proiectului, gazele vor ajunge în satele Mărăcineni, Căpățânești și Potoceni.

Primarul comunei, Constantin Dumitru, le-a dat vestea cea bună cetățenilor din comuna Mărăcineni, prin intermediul Facebook:

„Dragi prieteni,

Conducta de gaz de la Mărăcineni a trecut examenul final!

Acest „Titanoboa” lung de 800 de metri, care va asigura alimentarea cu gaze a comunei noastre, a fost introdus, ieri, în subteran, în…

citește mai mult pe gazetabuzoiana.ro.