Reprezentanții ruși și ucraineni au încheiat discuțiile purtate în Belarus

Reprezentanții ruși și ucraineni au încheiat discuțiile purtate în Belarus cu scopul de a intermedia pacea pe fondul conflictului în curs.

Ambele părți se vor întoarce în capitalele lor pentru consultare înaintea unei a doua runde de discuții, care ar putea avea loc în zilele următoare, a spus agenția de presă Reuters citează știrile Belta din Belarus. Așteptările pentru o rezoluție pașnică nu fuseseră mari înainte de întâlnirea de luni. Ucraina a spus că dorește o încetare a focului și retragerea Rusiei, în timp ce Kremlinul a spus că nu își va anunța poziția. Negociatorii Rusiei au vorbit despre încheierea unui acord care este în interesul ambelor părți.

Doi oligarhi ruși cer încetarea invaziei Ucrainei
Getty Images
Getty Images
Mai multe acum despre știrea că oligarhul rus și proprietarul Chelsea FC, Roman Abramovici, a fost solicitat de guvernul ucrainean să ajute la găsirea unei „soluții pașnice” la războiul din Ucraina.

Mișcarea lui Abramovici este o intervenție semnificativă a unui membru al elitei Rusiei. Suntem cu ochii pe alți oligarhi și pe ce au de spus.

Financial Times a dezvăluit duminică că Mikhail Fridman, fondatorul uneia dintre cele mai mari instituții financiare private din Rusia, Alpha Bank, a scris personalului din Londra ai companiei sale de capital privat LetterOne că „războiul nu poate fi niciodată răspunsul”.

Fridman, care are o valoare estimată la 11,7 miliarde de dolari (8,7 miliarde de lire sterline), s-a născut în orașul Lviv din vestul ucrainei și a spus: „Sunt profund atașat de popoarele ucrainene și ruse și văd conflictul actual ca o tragedie pentru amândoi.

„Între timp, Oleg Deripaska, care conduce gigantul de aluminiu Rusal, a apelat la rețelele de socializare pentru a chema la negocieri. Deripaska, care a strâns o avere de aproximativ 4 miliarde de dolari (2,9 miliarde de lire sterline) și a fost descris cândva drept „industriașul favorit al lui Putin”, a scris pe Twitter că „pacea este prioritatea”.

Iar Oleg Tinkov, un bancher estimat la o valoare de aproximativ 3 miliarde de dolari (2,2 miliarde de lire sterline), a luat cea mai emfatică atitudine când a postat pe Instagram o fotografie a familiei sale cu legenda „suntem împotriva acestui război”, adăugând că „oamenii nevinovați sunt murind în fiecare zi, acest lucru este de neconceput și inacceptabil”. Forbes a estimat joi că 116 miliardari au pierdut deja peste 126 de miliarde de dolari din 16 februarie, iar cel mai bogat om al Rusiei, Vladimir Potanin, a pierdut personal 3 miliarde de dolari într-o singură zi de tranzacționare săptămâna trecută. De atunci, tabloul economic s-a înrăutățit.